Ημερολόγια Έργου - Μια νέα προσέγγιση στη μελέτη των μαθημάτων μας!

Αγαπητοί αναγνώστες, πολύτιμοι μαθητές και μαθήτριές μας, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφερόμενοι του Μαθήματος της Ορθόδοξης Θεολογίας,

Με χαρά μου σας καλωσορίζω στην παρούσα σελίδα, όπου ακολουθώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας τα νέα διαδικτυακά εργαλεία  και ενημερώνοντας τις τελευταίες εκπαιδευτικές καινοτόμες δράσεις, συγκέντρωσα προτάσεις και σχέδια μαθημάτων σε κάθε τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου για να μελετούν τα παιδιά μας έγκυρα, ουσιαστικά και υπεύθυνα την ορθόδοξη Θεολογία που περιλαμβάνει :

Για την Α΄ Γυμνασίου : Μελέτη Παλαιάς Διαθήκης

Για την Β'  Γυμνασίου : Μελέτη Καινής Διαθήκης

Για την Γ΄ Γυμνασίου : Μελέτη Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Για την Β΄ Λυκείου : Μελέτη της Ορθόδοξης Θεολογίας και των κυριοτέρων Θρησκευμάτων

Για την Γ΄ Λυκείου : Μελέτη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ηθικής και Ζωής της Εκκλησίας

Επίσης, στην εφημερίδα μας (blog) θα σας παρέχουμε τις δράσεις-εργασίες των μαθητών μας καθώς και πηγές ενημέρωσης των καθηγητών, μαθητών και γονέων σε σύγχρονα εκπαιδευτικά και διαδικτυακά Εργαλεία.

Απολαύστε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Ευχόμαστε να σας ξεναγούμε αέναα στους ωκεανούς της ορθόδοξης Θεολογίας, Θεωρίας και Πράξης της Ζωής της Εκκλησίας, προσφέροντας έτσι μια ακόμα δυνατότητα να σκεφτούμε και να αγωνιστούμε να γινόμαστε συγκροτημένες θεανθρώπινες προσωπικότητες. Ακολουθήστε μας στον ιστότοπό μας!

 

Η ιστοσελίδα αυτή ανήκει ως υποενότητα στην διεύθυνση : www.2gympsilkalymn.wordpress.com, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ : ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email : maria-themelis@hotmail.com για οποιαδήποτε απορία, κατάθεση απόψεων, αποριών, θεμάτων για συζήτηση σχετική με το θέμα της ιστοσελίδας.

Παρουσίαση της σύγχρονης διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο μας

Σας ανακοινώνουμε  την παρουσίαση που περιέχει τη σύγχρονη διδακτική πρόταση του Μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο μας ακολουθώντας το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών στο Μάθημα των Θρησκευτικών. Ταυτόχρονα την χρησιμοποιήσαμε ως οδηγό συμμελέτης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας με τη συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων τους, τόσο απαραίτητη για την επιτυχή πρόοδο των παιδιών στην αποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία. Θα είναι χαρά μας αν βοηθήσουμε και όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου να μελετούν σύμφωνα με την πρότασή μας αυτή το Μάθημα των Θρησκευτικών. Μακάρι!

Πρόταση σύγχρονης διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών